Waarom de stichting wiet olie puur, wat zijn de richtlijnen en hoe komen we aan onze cannabis…?
De CsC stichting WietOliePuur is ontstaan door de toenemende behoefte aan oliën, crèmes en pasta’s met welzijnsvoordelen. Wij zijn een Stichting zonder winstoogmerk, die samen met haar donateurs producten kweken en extraheren. Gezamenlijk verstrekken en doneren de donateurs samen met de stichting deze producten aan mensen die daar baat bij hebben.
Ook is de taboesfeer rond om deze producten aan het verdwijnen, door het ontstaan en toenemen van CsC zoals de stichting WietOliePuur. De Stichting is opgericht door Martinus van Lies. Als ervaringsdeskundige is hij in aanraking gekomen met dit soort producten. Ondertussen geeft Martinus lezingen en avondvullende presentaties over hennep en cannabis.
WietOliePuur is opgericht volgens de Europese richtlijnen van E.N.C.O.D:
The European Coalition for Just and Effective Drug Policies.
Onze doelen zijn het begeleiden, ondersteunen en informeren van donateurs die geïnteresseerd zijn en belang hebben bij het gebruik van dit soort producten.
De CsC stichting WietOliePuur is op de website van E.N.C.O.D te vinden waar wij erkend zijn als officiële Cannabis Social Club. Cannabis Social Clubs (CSC) zijn een van de meest diepgewortelde en wijdverspreide modellen voor het reguleren van cannabis in de Europese Unie.
We raden personen en instanties aan om een kijkje te nemen op de website van Encod.org voor de European Guide Lines voor cannabis social clubs.
De Stichting WietOliePuur is van mening dat ieder mens die niet geholpen is met de reguliere middelen het recht heeft alles te proberen om zijn of haar levenskwaliteit te verhogen en/of te verbeteren door het gebruik van dit soort producten. Iedereen mag zelf bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt, of medische handelen worden verricht en/of voorgeschreven medicijnen worden ingenomen.
Het recht op zelfbeschikking is een term die je vast wel eens gehoord hebt of kent. Let op: gebruik dit soort producten altijd in overleg met je arts of specialist. Ook staat er op onze website een doktersbrief en de informatie van bureau medische cannabis die je kunt downloaden en meenemen naar uw behandeld arts of specialist.
De grote vraag is meestal: Hoe komen jullie aan jullie cannabis? Simpel met ons kweek traject. Het kweektraject, een uniek prachtig initiatief…:
Waarom mee kweken en ook extraheren bij de stichting en waarom maar maximaal 5 wietplanten? De stichting wil eigenlijk alle donateurs gratis voorzien van producten. Helaas gaat dat niet voor iedereen op omdat bijvoorbeeld wegens ziekte niet kan worden mee gekweekt. Of omdat men in een appartementencomplex woord en er een te klein balkon is om mee te doen.
We zouden graag heel in Nederland voorzien van gratis producten maar helaas kan niet iedereen mee kweken. Met deze bijzondere constructie hebben we gebruik gemaakt van het welbekende gedoogbeleid. We kweken volkomen binnen de richtlijnen die het gedoogbeleid aangeeft. Maximaal 5 wietplanten. Ook mogen deze planten alleen buiten (tuin) worden opgekweekt. Omdat binnen kweken illegaal is en alles wat illegaal is daar werkt de stichting niet aan mee.
Op deze manier hebben we een prachtig initiatief kunnen opzetten wat al vanaf 2017 loopt.
Veel mensen die op de reguliere manier zichzelf niet kunnen voorzien van dit soort producten omdat de kosten ervan enorm zijn kunnen met de stichting zichzelf prima en bijna gratis voorzien van dit soort producten. Waarom het kwekers/ extraheer donateurschap zo gevraagd is, is komt omdat er veel donateurs elk jaar meekweken met de Stichting WietOliePuur om zo minimaal bedrag aan euro’s in je shop tegoed te verzekeren.
Bij de stichting willen we het gedoogbeleid die we in Nederland kennen gebruiken en op deze manier is dat mogelijk.
Je ontvangt rond maart 5 zaadjes die in de tuin (buiten) opgekweekt gaan worden. Als de wietplanten (alle 5) volwassen zijn en klaar om te oogsten worden ze wederom bij je afgehaald om er vervolgens producten van te maken. Iedere aanmelder ontvangt in februari meer informatie via de post en/of e-mail.
Uiteraard gelden er wel enkele voorwaarden en deze kunt u uiteraard in overleg met de stichting bespreken. Voorwaarde is bijvoorbeeld als je geen plantmateriaal inlevert, je ook geen shoptegoed ontvangt. Ook belangrijk is dat we de planten gaan meten, zo bepalen we de hoogte van het shoptegoed.
Blijven de wietplanten klein en ben je bang dat je de meters niet gaat halen?
Geen probleem, we zenden graag wat nieuwe zaadjes toe.
Op deze manier voorziet de Stichting WietOliePuur zichzelf van cannabis/ hennep om deze vervolgens weer met de kwekende donateurs te delen en om te doneren aan die donateurs die helaas niet mee kunnen kweken om welke reden dan ook.
We kweken jaarlijks duizenden hennep/ wietplanten en maken daar eind september/ Oktober elk jaar pasta van. De testrapportages die we door externe test laboratoria laten maken van onze producten kunt u teruglezen en vinden op de website van de Stichting WietOliePuur.
We zijn trots op onze transparante werkwijze en zouden graag alle bedrijven die met hennep/ cannabis werken zo zien werken als wij; open en transparant zonder geheimen en vooral met verklaringen waar de cannabis/ hennep vandaan komt zoals wij dat doen.
Op deze manier decriminaliseren wij de reguliere en vooral illegale en criminele wiethandel. We gebruiken geen afval of hennep die via een niet legale manier bij ons wordt binnengebracht. Alles wat we gebruiken en of gedoneerd krijgen is 100% legaal of dan wel gekweekt binnen het NEDERLANDSE gedoogbeleid.
Op deze manier motiveren we geen criminele activiteiten en houden we ons aan het gedoogbeleid zoals die door de Nederlandse overheid is opgesteld….
Vragen over het donateurschap en/of het kweek extraheer traject?
Neem dan contact op met de stichting via ons WhatsApp servicenummer 0629315070 / [email protected].
Volg de link om een kijkje te nemen: https://wietoliepuur.nl/product/donateur-kweek/